Bonte burgers

4 personen

Benodigdheden:

500 gram gehakt
1 kleine winterwortel
1 groene paprika
1 eetlepel blanke rozijnen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 ei
2 eetlepels zonnebloemolie
4 bruine bolletjes
8 blaadjes sla

Zo maak je het klaar:

Leg het gehakt in een mengkom. Schil de wortel en rasp deze. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in miniblokjes. Meng de wortelrasp, de paprikablokjes, de rozijnen, peper, zout, paneermeel en ei door het gehakt. Vorm er 4 grote gehaktballen van, druk deze met de vlakke hand plat tot een hamburger en maak de randjes glad.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers. Na 5 minuten zijn ze bruin en kun je ze met een spatel omdraaien. Bak ze ook aan de andere kant 5 minuten. Snijd de broodjes open, zet ze op de borden, verdeel de slablaadjes erover en leg de hamburger met currysaus of ketchup erop.