Biefstuk op z'n Hollands

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen
1 bospeen geschild
200 gram tuinerwten extra fijn
60 gram boter
4 kogelbiefstukken
250 gram champignons

Zo maak je het klaar:

Breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm en kook in 5 minuten net gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Breng weer water aan de kook en kook de peen in 7 minuten beetgaar. Voeg na 2 minuten de tuinerwten toe. Giet af en doe de groenten terug in de pan. Voeg 10 gram boter toe en laat met de deksel op de pan staan. Verhit 25 gram boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen in ± 10 minuten goudbruin. Keer regelmatig. Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees 5 minuten. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het braadvet van de biefstukken de champignons op hoog vuur 3 minuten. Serveer de biefstukken met de champignons, de aardappelen en de groenten.