Beenham met kleurige groente

4 personen 

Benodigdheden:

2 teentjes knoflook
1 eetlepel verse tijmblaadjes fijngehakt
1 eetlepel mosterd
3 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bruine basterdsuiker
600 gram beenham
200 gram pastinaak in blokjes van 2 cm
200 gram winterwortel in blokjes van 2 cm
250 gram spruitjes gehalveerd
1 prei in ringen
100 ml droge witte wijn

 Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Hak de tijm fijn.

Snijd de winterwortel en pastinaak in blokjes van twee cm.

Schil de biet en snijd deze in de zelfde grote als de winterwortel en de pastinaak.

Halveer de spruitjes.

Snijd de prei in ringen van een cm.

Meng in een kom knoflook en tijm met de tomatenketchup, mosterd, bruine suiker, wat zout, versgemalen peper en de helft van de olijfolie.

Wrijf de beenham rondom in met dit mengsel en leg de beenham in het midden van de braadslede.

Verdeel de groente eromheen en bestrooi ze met wat zout en peper en sprenkel de rest van de olijfolie erover.

Schenk de wijn op de bodem van de braadslede.

Schuif de braadslede in de oven en braad de beenham in 40-50 minuten bruin en gaar (kernthermometer 65-70°C).

Intussen worden ook de groenten gaar, schep ze regelmatig om en bedruip het vlees met braadvocht.

Leg de beenham op een plank en laat het even rusten.

Snijd de beenham in stukken en serveer met de groenten.