Biefstuk met pikante olie

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

1 bol knoflook
2 rode pepertjes in ringen
3 takjes rozemarijn
150 ml olijfolie + 3 eetlepels om te akken
400 gram biefstuk

 Zo maak je het klaar: 

Halveer de bol knoflook en verwijder eventuele losse velletjes. Doe de peper, 2 takjes rozemarijn en knoflook in een kleine steelpan. Schenk 150 ml olie erbij en zet 30 minuten op heel laag vuur. De olie mag niet koken. Gebeurt dat wel, zet het vuur dan even uit.

Ris de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en snijd ze fijn. Bestrooi de biefstuk met peper, zout en de gesneden rozemarijn en bestrijk met 3 eetlepels olie. Verhit de grillpan en gril de biefstukken 3-4 minuten.. Keer halverwege. Houdt u van meer doorbakken, gril ze dan langer. Neem uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de pittige olie om het vlees in te dippen.