Biefstuk met tuinkruidenboter

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 citroen schoongeboend
175 gram boter op kamertemeperatuur
15 gram dille alleen de blaadjes gesneden
20 gram platte peterselie
1 teentje knoflook fijngesneden
15 gram basilicum alleen de blaadjes fijngesneden
2 theelepels grove zeezout
1 kilo iets kruimige aardappelen
4 biefstukken op kamertemperatuur
2 eetlepels olijfolie

 Zo maak je het klaar: 

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 1 eetlepel sap met 150 gram boter, de dille, peterselie, knoflook, het basilicum en zeezout. Leg de boter op een stuk vershoudfolie, rol op tot een mooi strak rolletje en draai de uiteinden van de folie dicht. Leg 30 minuten in de koelkast. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Kook in water met zout in 15 minuten bijna gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat van het vuur met de deksel op de pan 5 minuten staan. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur 4 minuten. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de kruidenboter in plakjes. Verdeel de aardappelen over 4 borden. Leg de biefstukken erbij en verdeel de plakjes kruidenboter over de biefstukken. Lekker met haricots verts.