Cheeseburger met tomaat

4 personen

Benodigdheden:

2 grote tomaten
1 ui
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 ei
1 beschuit
400 gram half om half gehakt
4 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels geraspte belegen kaas
4 broodjes
4 blaadjes ijsbergsla

Zo maak je het klaar:

Snijd kapje van de bovenkant van de tomaat weg, aan de onderkant een dun plakje. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. trek met een scherp mesje de schil van de ui. Snij de ui verticaal door midden. Leg de ui helften met de platte kant op de snijplank. Snijd de ui helften eerst in smalle reepjes en die reepjes een paar keer dwars door. Doe deze uisnippers in een grote kom. Doe een beetje zout, ongeveer een theelepel en een beetje versgemalen peper in de kom. Breek het ei boven de kom,. Verkruimel met twee handen de beschuit in en kom. Leg het gehakt in de km en kneed het met natgemaakte handen goed door elkaar. Kneed vier ballen van het gehakt en druk ze plat tot hamburgers.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers in ± 5 minuten peper kant op een niet te hoog vuur. Schep de hamburgers uit de pan in een vuurvaste lage schaal. Leg op elke hamburger een plak tomaat. Strooi daar wat geraspte kaas over. Zet de schaal onder de hete ovengrill. Zodra de kaas is gesmolten is de cheeseburger klaar. schep de cheeseburger uit de schaap op een opengesneden broodje belegd met een blaadje sla.