Chinese burger

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

100 gram Hollandse garnalen
300 gram half om half gehakt
2 teentjes knoflook
2 theelepels sambal oelek
½ flesje zoete chilisaus
4 eetlepels roerbakolie
2 rode uien in ringen
1 Chinese kool in brede repen
2 eetlepels sojasaus
8 partybroodjes

Zo maak je het klaar:

Snijd de garnalen fijn. Meng in een kom het gehakt met de garnalen, knoflook, sambal en 3 eetlepels chilisaus. Breng pittig op smaak met zout en peper en kneed alles goed door. Vorm met vochtige handen acht burgers van het garnalen-gehaktmengsel. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak hierin de burgers in 4-5 minuten bruin en gaar. Verdeel de uiringen rond de burgers en bak ze knapperig bruin. Verhit de rest van de roerbakolie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool in 3-4 minuten beetgaar. Giet eventueel overtollig vocht af. Schep 2 eetlepels chilisaus en sojasaus naar smaak door de Chinese kool. Bak de partybroodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze over vier borden. Schep de Chinese kool op de borden en leg de burgers erop. Garneer de burgers met de uiringen en schenk er nog een beetje chilisaus over. Serveer direct.