Cheeseburger (1)

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram extra mager rundergehakt
50 gram blauwe schimmelkaas fijn verbrokkeld
2 eetlepels olijfolie
4 witte sesambollen opengesneden
2 tomaten in plakjes
2 augurken in plakjes
1 kleine ui in flinterdunne ringen
2 plakken gesneden jonge kaas gehalveerd
4 blaadjes ijsbergsla
1 eetlepels tomatenketchup

Zo maak je het klaar:

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

Verbrokkel de blauwschimmelkaas en halveer de plakken jonge kaas.

Meng het gehakt met wat versgemalen peper en de fijn verbrokkelde blauwe kaas en kneed alles goed door.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke stukken en vorm ze tot hamburgers.

Bestrijk de hamburgers dun met olijfolie en bak de onderkant in een hete grillpan in 3 minuten mooi bruin.

Keer de hamburgers met een spatel en verdeel de plakjes tomaat en augurk en de uiringen erover.

Leg er een plak kaas op en bak de hamburgers met een deksel op de pan nog 3-4 minuten tot ze net gaar zijn en de kaas gaat smelten.

Leg intussen de opengesneden broodjes met de snijkanten naar boven op het grillrooster, en rooster ze 10 cm onder het hete grillelement 1-2 minuten tot ze net gaan kleuren.

Leg de onderkanten van de broodjes op borden en leg er een blaadje sla en een hamburger op en wat flinterdunne uienringen.

Schep er een toefje tomatenketchup op en dek af met de bovenkant van de broodjes.