Classic American hamburger

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:  

500 gram extra magere rundergehakt
2 eetlepels olijfolie
4 witte sesam bolletjes opengesneden
4 blaadjes ijsbergsla
2 tomaten in plakjes
2 augurken in plakjes
1 kleine ei in flinterdunne ringen
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup

Zo maak je het klaar:

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

Meng het gehakt met wat zout en versgemalen peper en kneed het goed door.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke stukken en vorm ze tot hamburgers.

Bestrijk de hamburgers dun met olijfolie en bak ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en net gaar.

Leg intussen de opengesneden broodjes met de snijkanten naar boven op het grillrooster en rooster ze 10 cm onder het hete grillelement 1-2 minuten tot ze net gaan kleuren.

Leg de onderkanten van de broodjes op borden en leg er een blaadje sla en een hamburger op.

Verdeel de plakjes tomaat en augurk erover en leg daarop wat flinterdunne uiringen.

Schep er een toefje mosterd, mayonaise en tomatenketchup op.

Leg de bovenkant van de broodjes erop.