Casselerrib met kruidensaus

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:


 1  ui
2   laurierblaadjes  
8   peperkorrels  
750     gram casselrib zonder botgra
3   eieren
3   eetlepels olie  
150     ml volle yoghurt
1   bosje gemengde kruiden (bieslook, peterselie, kervel, tuinkers)  
1   mespuntje zout  
1   mespuntje peper  
3   eetlepels azijn  
1   bosje wortels  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Pel de ui en halveer hem. Breng ± 1½ liter water aan de kook met de ui, de laurierblaadjes en de peperkorrels. Dep het vlees droog en doe het in de pan. Kook het geheel ± 45 minuten.

Kook de eieren ± 10 minuten. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en laat de eieren afkoelen.

Halveer de eieren en halveer de eidooiers. Duw de eidooiers door een zee. Roer de eidooiers met de olie geleidelijk tot een glad mengsel. Roer de yoghurt erdoorheen. Snij het eiwit in stukjes. Was de kruiden, schud ze droog en hak de kruiden fijn. Roer het eiwit en de kruiden door het mengsel. Breng de kruidensaus op smaak met zout en peper, een beetje suiker en azijn.

Maak de wortels schoon en laat darbij een stukje groen aan de wortels zitten. Kook de wortels in een beetje water met een nufje zout afgedekt in ± 10 minuten

Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Laat de wortels uitlekken. Dien beide op met de saus. Lekker met nieuwe aardappelen.