Cheeseburger (3)

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:


 500  gram rundergeahkt of tartaar
5   mespuntje zout
1   mespuntje peper; 
1     losgeklopt ei
1   eetlepel olie
4   plakken Goudse kaas  
4     witte sesambollen
4   theelepels boter;
4   eetlepels dungesneden ijsbergsla; 
4   augurken in dunne plakken  
4   plakken tomaat  
1   eetlepel verse bieslook  
4   theelepels mosterd  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Maak het rundergehakt of tartaar aan met ei en breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees in 4 gelijke stukken en maak er vervolgens hamburgers van. Snijd vervolgens de sesambollen door en rooster ze met de zachte binnenkant naar onder in een pan. Bak vervolgens de hamburgers in de olie goudbruin en half gaar. Neem ze daarna uit de pan en besmeer ze licht met mosterd. Leg hier overheen een plak kaas. Lat de kaas in een voorverwarmde oven of onder de grill over de hamburgers smelten. Besmeer in de tussentijd de broodjes met boter en beleg deze met ijsbergsla. Plaats hierop de augurk en de tomaat en besprenkel deze met tomatenketchup. Leg hierboven op de hamburgers en bestrooi deze met biesloos. Dek de hamburger af met de andere helft van het broodje. .