Dubbeldikke megaburger

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 sneetjes witbrood zonder korst en in stukjes
4 eetlepels melk
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel ketchup
1 sjalot gesnipperd
300 gram half om half gehakt
300 gram rundergehakt

Voor de garnering:

4 zoetzure augurken fijngehakt
½ eetlepel kappertjes fijngehakt
½ ui gesnipperd
4 eetlepels mayonaise
4 afbakbroodjes
1 theelepel olijfolie
4 plakjes bacon of ontbijtspek
4 eieren
4 blaadjes van een krop sla
1 flesje barbecuesaus

Zo maak je het klaar:

Week het brood ± 10 minuten in de melk en prak het met een vork goed fijn.
Kneed het brood met de worcestersaus, ketchup, sjalot, een flinke snuf zout en peper door al het gehakt.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt ± 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Roer de augurk, kappertjes, ui en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met peper. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven.
Gril de hamburgers op de barbecue of in een licht ingevette grillpan rosé tot gaar. x
Gril de hamburgers op de barbecue of in een licht ingevette grillpan rosé tot gaar.
Verhit de olie en bak hierin de bacon aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en bak in het bakvet 4 spiegeleieren.
Snijd de broodjes open en maak op elk broodje een stapel met sla, bacon, augurkensaus, een hamburger, barbecuesaus en een spiegelei. Serveer direct.
Bereidingstip
Met gebakken rode uienringen krijgt je broodje burger nog meer karakter.