Fricandeau met kaaskorst

4 personen

Benodigdheden:

500 gram fricandeau
2 sneetjes witbrood
5 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
75 gram boter
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
35 gram boter

Zo maak je het klaar:

Laat de fricandeau op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220°C (hete lucht 200°C). Ontkorst het brood, en maak van het brood kruim.

Was de peterselie en hak deze fijn. Pel de knoflook. Hak de pijnboompitten grof. Roer het broodkruim, peterselie, pijnboompitten, Parmanzaanse kaas dor de boter en pers de knoflook erboven uit. Breng het op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de fricandeau in ± 6 minuten aan Neem de fricandeau uit de pan, verdeel het kruidenmengsel erover en druk dit goed aan. Bak de fricandeau verder in het midden van de oven in ± 25 minuten rosé.