Filet lapjes met witte wijn

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 varkensfiletlapjes
2 eetlepels bloem
50 gram boter
2 teentjes knoflook fijngesneden
125 ml droge witte wijn
100 ml runderbouillon van tablet
20 gram platte peterselie alleen de blaadjes fijngesneden

Zo maak je het klaar:

Bedek de filetlapjes met de bloem en bestrooi met peper. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees 4 minuten. Keer halverwege. Neem uit de pan.

Bak in dezelfde pan de knoflook 1 minuut. Schenk de wijn en de bouillon erbij en laat in ± 10 minuten tot 1/3 inkoken. Leg het vlees terug in de pan en verwarm het vlees nog eens 7 minuten laag op het vuur met de deksel schuin op de pan. Zet het vuur uit en verdeel het vlees over 4 borden. Laat de rest van de boter.