Filetlapjes en appel

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

600 gram pommes duchesse
1 schaal filetlapjes a la minute
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 friszoete appel
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
600 gram spinazie
1 mespuntje nootmuskaat

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de bevroren pommes duchesse op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ±  20 minuten goudbruin. Bestrooi de filetlapjes met de rozemarijn en peper en zout. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 minuten. Keer halverwege. Voeg de appel toe en bak 2 minuten. mee. Draai het vuur laag, voeg de honing toe en verwarm nog 2 minuten. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 3 minuten en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de pommes duchesse en het vlees met de appel over 4 borden. Serveer de spinazie er in aparte kommetjes bij.