Gebakken kalfsoester met knoflook

2 personen

Benodigdheden:

4 kalfsoesters (75 gram per stuk)
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
½ theelepel kaneel
25 gram boter
2 eetlepels olijfolie extra vierge
3 teentjes knoflook
1 eetlepel tijmblaadjes
1 dl droge rosé
1 dl vleesbouillon

Zo maak je het klaar:

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Wrijf in met zout, peper en kaneel. Verhit de helft van de boter met de olie en bak de kalfsoesters op een niet te hoog vuur in

± 4 minuten bruin, van binnen nog rosé. Keer ze regelmatig.

Leg de kalfsoesters op twee warme borden en hou ze warm onder aluminiumfolie. Pers de knoflook boven het bakvet uit en bak tot ze gaan geuren. Voeg tijm, rosé en bouillon toe, kook alles tot een lichtgebonden jus. Klop de rest van de boter van het vuur af erdoor. Voeg zout en peper toe.

Schep de jus over de kalfsoesters.