Gefrituurde varkensvlees in zoetzure saus

4 personen

Benodigdheden:

125 gram peultjes
1 kleine rode paprika
1 klein blikje ananasstukjes
1 dl hot ketchup
eetlepel azijn
½ eetlepel bruine suiker
¼ eetlepel gemberpoeder
35 gram bloem
1 mespuntje zout
½ ei
½ dl pils
250 gram hamlapjes

Zo maak je het klaar:

Haal de peultjes af en kook ze in ruim water ± 3 minuten. Giet ze af. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Giet boven een pan het blikje ananasblokjes af. Roer de ananassap de tomatenketchup, azijn, bruine suiker en de gemberpoeder Laat het op een laag pitje warm worden. Zeef boven een kom de bloem met een snufje zout. Roer het ei erdoor. Klop er de pils door. Blijf net zolang roeren totdat er een glad beslag ontstaat. Snij de hamlappen in blokjes. Haal de vleesblokjes door het beslag en bak ze in de frituur olie in ± 3 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Roer door de saus de peultjes, paprika en ananasstukjes. Laat dit een paar minuten warm worden. Dept het in een schaal en schep de vleesblokjes erbovenop.