Geglaceerde varkensribbetjes

4 personen

Benodigdheden:

1 ui
1 kilo spareribs
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
5 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels sinaasappelsap
75 gram basterdsuiker
1 theelepel mosterd
1 klein flesje tabasco
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar: 

Pel de ui en snijd hem grof. Snijd de ribbetjes los. Doe de ribbetjes met de ui, de kruiden en zoveel water dat ze net onderstaand, in een pan en breng ze aan de kook. Kook de ribbetjes 15 minuten lang op een laag vuur. Roer intussen de tomaatjes 15 minuten lang op een laag vuur. Roer intussen de tomatenketchup, sinaasappelsap, suiker, mosterd, tabasco, zout en peper naar smaak door elkaar. Verwarm de oven op 200°C. Neem de krabbetjes met een schuimspaan uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Lepel het suikermengsel erover en bak ze in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten gaar. Lekker met frietjes en gegrilde groente.