Gehaktschotel uit de wok

4 personen

Benodigdheden:

2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
1 komkommer
2 theelepels cajunkruiden
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje zout
125 ml zure room
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Verhit de olie in een wok, of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Pers de teentjes knoflook erboven en voeg de gesnipperde ui toe. Halveer de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Voeg ze bij het gehakt en roerbak ze ± 3 minuten. Snijd de geschilde komkommer in kleine blokjes. voeg ze toe met de cajunkruiden, peper en zout en warm alles goed door. Roer voor het serveren de tomatenketchup en zure room erdoor. Bestrooi met peterselie. Lekker met groene salade en basmatirijst of tarly.