Gemarineerde bieflapjes

4 personen

Benodigdheden:

400 gram bieflapjes 4 stuks
2 teentjes knoflook
½ citroen uitgeperst
1 eetlepel ketjap
2 theelepels bruine basterdsuiker
2 druppels tabasco
½ theelepel korianderpoeder (ketoembar)
3 eetlepels plantaardige olie

Zo maak je het klaar:

Leg de bieflapjes een voor een tussen twee velletjes gladfolie en sla ze met de bodem van een steelpan plat tot ze eens zo groot zijn geworden. Snij ze in twee of drie gelijken stukken. Plet de gepelde knoflookteentjes onder de platte kant van een mes of onder dezelfde panbodem.

Doe ze in een schaal en roer de citroensap, de suiker, de tabasco en de korianderpoeder door. Roer er tenslotte de olie door. Leg de stukjes vlees in de marinade en keer ze om zodat ze rondom met de marinade zijn bedekt. Laat ± 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Neem het vlees uit de marinade en dep het droog op keukenpapier. Zet een grote koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en laat zonder vet goed heet worden. Het vlees moet meteen dicht schroeien als het de bodem van de pan raakt.

Bak de bieflapjes met een paar tegelijk om en om in een hete pan bruin. Dat duurt niet langer dan ½ minuut per kant.

Geef er bijvoorbeeld gebakken aardappels en een frisse salade bij.