Gepocheerde ossenhaas

4 personen 

Benodigdheden:

4 ossenhaasjes
400 ml volle kruidige rode wijn
1 pot vleesfond
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
1 eetlepel geplette peperkorrels
50 gram ijskoude boter

Zo maak je het klaar:

 
Vlees op kamertemperatuur laten komen. In pan (waarin de stukken vlees precies naast elkaar passen) wijn en fond aan de kook brengen. Knoflook, tijm, peper en ½ theelepel zout toevoegen en smaken ± 10 minuten op laag vuur laten intrekken.
Pan van vuur neen en ossenhaasjes erin leggen. Ze moeten geheel onderstaan. Vlees in ± 8 minuten rosé laten worden. Vlees uit de pan nemen en in aluminiumfolie verpakken.
Boven maatbeker 200 ml pocheervocht door zeef schenken. Vocht in steelpan op hoog vuur iets laten inkoken. Pan van vuur nemen en met de garde klontjes boter in een keer erdoor kloppen zodat de saus licht bindt. Saus niet meer verhitten.
Vlees uit folie nemen en op vier warme borden leggen. Saus erover schenken. Lekker met aardappelknolselderij puree.