Geschnatzeltes

4 personen

Benodigdheden:

3 sjalotjes
250 gram champignons fijngesneden
3 takjes peterselie
500 gram ongepaneerde kalfschnitzels
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
40 gram boter
3 eetlepels cognac of vieux
2 eetlepels bloem
dl droge witte wijn
¼ liter slagroom

Zo maak je het klaar:

Sjalotjes pellen en snipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier. Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren. In kopje peterselie fijn knippen. Vlees in smalle reepjes snijden. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Vlees bestrooien met zout en peper. In hapjespan een klontje boter verhitten. Sjalotjes en champignons ± 4 minuten bakken. Uit pan en op bord scheppen. Rest van de boter verhitten. Vlees in ± 5 minuten rondom bruinbakken. Cognac toevoegen. Pan van vuur nemen en cognac aansteken.

Als het vuur gedoofd is bloem over het vlees strooien en door elkaar scheppen. Sjalotjes, champignons, wijn en slagroom toevoegen. Mengsel al roerend aan de kook brengen en nog ± 3 minuten laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erover strooien. Serveren met rösti en sperziebonen.