Gebakken speklapje met komkommersalade
(4 personen)
Benodigdheden:
1 |
kilo iets kruimige aardappelen |
1 |
komkommer |
1 |
teentje knoflook |
250 |
gram Griekse yoghurt |
1 |
bakje cherry tomaatjes |
400 |
gram gemarineerde speklapjes |
2 |
uien |
Zo maak je het klaar:
Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in ± 25 minuten.
Halveer de komkommer. Rasp de helft van een komkommer met de grove rasp. Pel de knoflook en knijp deze fijn. Doe dit door de komkommer rasp. Schep de Griekse yoghurt erdoor en breng het op smaak met zout en peper.
Snij de rest van de komkommer in schuine plakjes. Maak de cherrytomaatjes schoon en halveer deze. Meng deze met de komkommerplakjes en de yoghurt saus.
Snij de speklapjes dwars door midden in ± 1 cm brede repen.
Pel de ui en snipper deze.
Bak de speklapreepjes samen met de ui in een koekenpan. En laat dit al omscheppend in ± 8 minuten gaar worden. Schep er op het laatst de gare aardappelen bij en roerbak het geheel nog een paar minuten.
|