Gehakt met pistachenootjes en spinazie

4 personen

Benodigdheden: 

800 gram tafelaardappelen
140 gram gezouten pistachenootjes
1 grote ui
350 gram rundergehakt
1 ei
50 gram boter
600 gram spinazie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:
 

Schil de aardappel en kook deze met zout in ± 10 minuten gaar. Giet de aardappelen af.
Maak de pistachenootjes schoon en had deze fijn. Pel de ui en snij deze in kleine blokjes.
Doe het gehakt in een schaap en met het ei, pistachenootjes, de helft van de ui, zout en peper en meng dit goed door elkaar.
Maak van het gehakt acht balletjes en druk deze plat.
Bak in de koeken ban met de helft van de boter de gehakt in ± 10 minuten gaar.

Verhit de rest van de boter in een wok. Doe hierin de rest van de ui en laat deze ± 3 minuten bakken. Voeg de spinazie toe, laat deze slinken en voeg zout en peper toe.