Gemarineerde varkenshaas

4 personen
 
Benodigdheden: 

800 gram varkenshaasje
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
50 gram koude boter
500 ml witte wijn
6 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1 stukje foelie
4 peperkorrels

Zo maak je het klaar:
 
Doe de wijn geplette ongepelde knoflookteentjes, oregano, laurierblaadje, foelie en de peperkorrels in een schaal. Leg hierin het varkenshaasje.
 

Neem de varkenshaasjes uit de marinade. De p het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrooi het rondom met zout en peper. Verwarm de olie en braad de varkenshaasjes rondom aan. Laat het vlees in ± 15 minuten gaar braden en keer het af en toe om. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het bakvet af met een soeplepel van de marinade en de mosterd en kook het op hoog vuur in tot de helft. Bind de saus met wat blokjes boter. Snij het vlees in dikke plakken en serveer hier de saus over.