Gehaktbal met spek en jus

4 personen

(bijgerecht) 

Benodigdheden: 

250 gram spekblokjes
1 gesnipperde ui
2 sneetjes witbrood zonder korst
400 gram rundergehakt
1 losgeklopt ei
50 gram boter
1 zakje jus uitjes
300 ml water
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:
 

Bak het spek in 4 minuten in een droge koekenpan. Laat dit uitlekken op keukenpapier. Bak de ui in het vet in 2 minuten. Week intussen het brood 2 minuten in de helft van het water. Knijp het brood uit en doe dit in een kom voeg het gehakt toe. Voeg het spek, ui, ei en peper en zout naar smaak toe. Kneed het geheel goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met vochtige handen er ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op middelhoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Bak op een laag vuur in ± 20 minuten gaar. Keer de ballen regelmatig. Neem de ballen uit de pan. Strooi het zakje jus en 150 ml water in de pan en breng het aan de kook.
Serveer de jus bij de ballen.