Gehakt met garnalen

4 personen

(bijgerecht) 

Benodigdheden: 

1 sneetje witbrood
100 ml halfvolle melk
500 gram half om half gehakt
1 losgeklopt ei
25 gram fijngesneden bieslook
100 gram Hollandse garnalen
50 gram boter
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar: 

Week het brood 2 minuten in de melk. Knijp het brood uit en doe het uitgeknepen brood in een kom en voeg het gehakt toe. Meng het ei, ¾ van het bieslook, de garnalen en peper en zout naar smaak door. Kneed het geheel goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen 4 ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Keer regelmatig de ballen om. Laat ze op een laag vuur in ± 20 minuten gaar worden. Keer ze regelmatig. Bestrooi ze voor het serveren met de rest van de bieslook.