Gehaktbrood met cherrytomaatjes

6 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

4 volkoren beschuiten
4 eetlepels olijfolie
2 gesnipperde uien
600 gram half om half gehakt
2 eetlepels crème fraîche
eetlepel gemalen komijn
400 gram tomatenblokjes uit blik
250 gram gehalveerde cherry tomaatjes
1 teentje fijngesneden knoflook
1 eetlepel rode wijn azijn
2 theelepels bruine basterdsuiker

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn of verkruimel ze in een plastic zak met een deegroller.
Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten. Laat het even afkoelen.
Meng het gehakt met de beschuitkruimels, de ui, de crème fraîche, 1 eetlepel komijn, peper en zout. Vorm er een ovaal brood van en leg het in de ovenschaal.
Meng de tomatenblokjes met de rest van de olie en de komijn, cherry tomaten, knoflook, azijn en de suiker. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de saus over het gehaktbrood.
Bak in het midden van de oven in ± 45 minuten gaar.