Geroosterde karbonade met bosui

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

4 schouderkarbonades
4 lente bosuitjes
1 eetlepel arachide of zonnebloemolie
2 eetlepels maanzaad

Voor de dressing: 

1 teentje knoflook geperst
4 eetlepels ketjap
1 eetlepel honing
2 eetlepels sesam of wokolie
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels sambal oelek

Zo maak je het klaar: 

Meng de ingrediënten voor de karbonades goed door elkaar en leg de karbonades er 30 minuten van te voren in. Dit kan ook een dag van te voren.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk de bosui met olie. Verhit een grillpan en rooster hierin de karbonades ± 6 minuten per kant. Leg de laatste 3 minuten de bosuitjes erbij. Rooster intussen het sesamzaad in een droge hete koekenpan. Bestrooi de geroosterde karbonades met sesamzaad en serveer de bosui erbij.