Gegrilde kalkoenfilet met gerookte zalm en veldsla

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

500 gram kalkoenfilet in gelijke plakken
2 eetlepels olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 venkelrolletje
50 gram veldsla gewassen en gedroogd
2 eetlepels zure room
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel geraspte citroenschil
20 gram garneeramandelen, licht geroosterd
100 gram zalm

Zo maak je het klaar:

Wrijf de plakken kalkoenfilet in met wat olie en bestrooi ze rondom met wat zout en peper. Schil de venkel met een dunschiller en snijd de knol in flinterdunne plakjes. Vermeng ze in een kom met de sla. Verwarm een grillpan en laat de kalkoenfilet in ± 8 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar worden. Roer ondertussen de zure room, mayonaise, citroenrasp en citroensap goed door elkaar. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Schep de groente door het sausje. Verdeel de groente over 4 borden en bestrooi het met amandelen. Leg op elk bergje groente een plak kalkoenfilet en garneer het met zalm.