Gehaktballen

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden: 

1 snee witbrood, zonder korst
50 ml halfvolle melk
400 gram half om half gehakt
1 ei
1 ui geraspt
1 theelepel zout
1 mespuntje nootmuskaat
4 eetlepels paneermeel
25 gram boter

Zo maak je het klaar: 

Week het brood 2 minuten in de melk. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei toe. Knijp het brood licht uit en voeg toe aan het gehakt. Voeg de ui, nootmuskaat en het zout toe. Breng op smaak met peper. Kneed het gehakt totdat alle ingrediënten er gelijkmatig doorheen zijn gemengd. Verdeel in 4 porties en vorm er met vochtige handen gladde ballen van. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de ballen er 1 voor 1 door. 4. Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 minuten gaar. Keer regelmatig. Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.