Geroosterde varkenshaas met appel

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram varkenshaas
3 appels
1 struik paksoi (of Chinese kool)
2 cm gemberwortel
1 teentje knoflook
4 eetlepels Thaise vissaus
4 eetlepels sojasaus of ketjap manis
4 eetlepels zonnebloemolie
50 gram cashewnoten

Zo maak je het klaar:

 
Snijd de varkenshaas in schuine plakken van 2 cm. Schil de appels en verdeel ze in smalle reepjes. Snijd de paksoi in brede repen. Schil de gember en rasp deze. Pel de knoflook.

Leg het vlees en de appelpartjes in een schaal en schep het om met de Thaise vissaus en sojasaus.

Wrijf de grillpan in met 1 eetlepel olie en rooster de plakjes varkenshaas 2 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm met aluminiumfolie. Rooster in dezelfde pan de appelschijfjes lichtbruin. Rooster daarna de cashewnoten.

Verhit intussen de rest van de olie, in een wok en roerbak de paksoi, gember en geperste knoflook 2 minuten op de hoogste stand en laat het vocht iets verdampen.

Schep de groente op de warme schaal of borden. Verdeel daarover de plakjes varkenshaas met daarop de partjes appel en noten. Lekker met rijst of eiermie.