Gehaktburgers met Hollandse groenterijst

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

500 gram rundergehakt
1 zakje kruidenmix gehakt met uien
1 ei losgeklopt
400 gram groentemix
300 gram witte rijst
2 eetlepels olijfolie
400 gram prei in dikke schuine ringen

Zo maak je het klaar: 

Meng het gehakt met de kruidenmix en het ei en vorm er 12 platte burgers van. Leg ze 10 minuten in de koelkast. Snijd grote bloemkool- en broccoliroosjes uit de mix doormidden. Kook de rijst en groentemix samen gaar in de tijd die voor de rijst is aangegeven. Bak in een hapjespan of wok de gehaktburgers in de olie aan beide kanten 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de prei in de pan en roerbak 3 minuten. Giet de rijst met groenten af, schep dit in de hapjespan of wok en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktburgers erbij.