Gebakken biefstuk met mediterrane champignons
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
2 |
teentjes knoflook fijngehakt |
1 |
rode peper zonder zaadjes en in reepjes |
50 |
gram boter |
250 |
gram kastanjechampignons in plakjes |
½ |
citroen |
50 |
gram zwarte olijven zonder pit |
2 |
eetlepels peterselie fijngehakt |
4 |
biefstukken op kamertemperatuur |
Zo maak je het klaar:
Fruit de knoflook en rode peper zachtjes aan in een hapjespan met 25 gram hete boter. Schep de champignons erdoor en bak ze op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar. Laat het vocht verdampen.
Knijp de citroen erboven uit en schep de olijven en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en leg de biefstukken erin als het schuim weg trekt.
Bak ze 4-6 minuten op hoog vuur mooi bruin. Keer ze halverwege.
|