Gehaktbrood uit New York

4 personen

(hoofdgerecht)

 
Benodigdheden:

1 kleine rode paprika
500 gram half om half gehakt
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel mosterd
1 ei
60 gram paneermeel
50 gram bacon fijngehakt
3 eetlepels platte peterselie fijngehakt
1 kleine ui fijngehakt
1 stengel bleekselderij fijngehakt

Zo maak je het klaar:

 
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd 4 kleine ringen van de paprika.

Verwijder dan de zaadlijsten en hak de rest van de paprika fijn.

Doe het gehakt in een kom en voeg de helft van de tomatenpuree met de mosterd, het ei, het paneermeel, 1 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper toe.

Verdeel ook de bacon, peterselie, paprika, bleekselderij en ui erover en meng alles goed door elkaar.

Kneed het gehaktmengsel goed door tot het wat plakkerig wordt en doe het over in de cakevorm.

Druk het gehakt goed aan en strijk de bovenkant glad.

Bestrijk de bovenkant met de rest van de tomatenpuree en leg de paprikaringen erop.

Bak het gehaktbrood in de oven in 30-40 minuten mooi bruin en gaar.

Laat het gehaktbrood uit de oven 10 minuten in de vorm rusten.

Neem het gehakt uit de vorm en snijd het in plakken.

Serveer het gehaktbrood met pasta en een salade.