Ham kiprolletjes met spinazie

4 personen

Benodigdheden:

8 plakken Kempische ham
4 eetlepes tomatentapenade
4 halve kipfilets
6 eetlepels boter
700 gram aardappelschijfjes
450 gram diepvriesspinazie
3 tomaten

Zo maak je het klaar:

Plakken ham dakpansgewijs per 2 stukken op elkaar legen. Ham besmeren met tapenade. Kipfilets bestrooien met zout en peper en op ham leggen. Ham om kipfilets wikkelen en met cocktailprikker vastzetten. In koekenpan helft van de boter verhitten. Kipfilets in 12 minuten gaar en goudbruin bakken, regelmatig doorzichtig keren. In andere koekenpan rest van boter verhitten. aardappelschijfjes in 10 minuten gaarbakken. Spinazie verwarmen volgens gebruiksaanwijzingen. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Tomaat laatste minuten door spinazie scheppen. Spinazie op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets serveren met gebakken aardappeltjes en spinazie.