Hamburgers met tomatenjus en Pommes Culinair

 4 personen
 
Benodigdheden :

1 kilo Pommes Culinair
½ pot gedroogde tomaten
3 eetlepels vocht van de tomaten
4 hamburgers
2 uien in ringen
4 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels mayonaise
1 krop sla
1 komkommer

Zo maak je het klaar:
 

Boen de aardappelen schoon en bereid ze volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schenk 3 eetlepels olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een braadpan en bak hierin de hamburgers. Voeg de uien en de zongedroogde tomaten toe en bak deze mee. Zorg dat het vuur laag staat en laat de hamburgers met de groente in ± 12 minuten gaar worden. Keer af en toe de hamburgers om.
Vang 200 ml kookvocht op van de aardappelen en giet deze verder af.
Schud de aardappelen droog. Neem de hamburgers uit de pan en schenk het bewaarde kookwater er bij. Voeg de ketchup toe en breng het geheel aan de kook.
Maak de sla schoon en scheur het blad in kleine stukjes. Schil de komkommer en snij deze in kleine reepjes.
Verdun in een slakom de mayonaise met een beetje water en meng de kropsla, komkommer toe en meng het geheel goed door elkaar.
Serveer de hamburgers met de jus, sla en de aardappelen.