Hachee (1)

6 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

1 kilo riblappen in blokjes
2 eetlepels bloem
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 eetlepels boter
500 gram uien in halve ringen
1 eetlepel bruine of riet suiker
2 eetlepels rodewijnazijn
2 blaadjes laurier
2 bruine boterhammen verkruimeld
1 flesje donker bier

Zo maak je het klaar:

Schud de blokjes vlees om met de bloem en wat zout. Verwarm de boter en bak het vlees in porties rondom aan. Schep het uit de pan en fruit in het overgebleven bakvet de uien op lage stand in ± 5 minuten zacht. Doe al het vlees weer terug in de pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer alles door en breng aan de kook. Sluit dan de pan en zet de warmtebron laag. Laat het vlees in ± 2,5 uur gaar stoven. Breng op smaak met  versgemalen peper.