Hamburger met rucola-bonen salade

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden: 

1 kilo Malta aardappelen
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
4 hamburgers
500 gram sperziebonen schoongemaakt
2 eetlepels balsamicoazijn
2 uien in ringen
75 gram rucola

Zo maak je het klaar: 

Boen de aardappelen schoon, snijd ze in parten en kook 15 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Steek ondertussen de barbecue aan. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Pers 1 teen knoflook en meng deze door 1 eetlepel olie, voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrijk de hamburgers met de knoflookolie. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelparten in ± 12 minuten goudbruin. Snijd de tweede teen knoflook grof en schep deze er op het laatst door. Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar, spoel ze af onder koud stromend water. Gril de hamburgers aan beide kanten
± 4 minuten op de barbecue. Klop een dressing van de rest van de olie, de azijn en peper en zout naar smaak en schep dit door de salade. Verdeel de salade, hamburgers en knoflookaardappelen over 4 borden.