Hachee (2)

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden: 

750 gram ribbraadlappen in grove stukken
50 gram boter
500 gram uien grof gesnipperd
2 eetlepels balsamicoazijn
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
½ liter vleesbouillon
3 plakjes ontbijtspek in blokjes

Zo maak je het klaar: 

Snijd de rib-braadlappen in grove stukken; Snipper de uien grof; Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Kruid het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur rondom bruin. Bak de uien 5 minuten mee en voeg dan de azijn, tijm en laurier toe. Schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij. Stoof het vlees afgedekt op heel zacht vuur in 3-4 uur zachtjes gaar. Roer vlak voor het serveren de blokjes ontbijtkoek erdoor en laat de saus al roerende binden.