Jachtschotel van varkensreepjes

4 personen

Benodigdheden:

kilo geschilde aardappelen
2 dl gekookte melk
600 gram varkensreepjes
2 gesneden uien
100 gram boter
1 appel
400 gram gekookte zuurkool
2 eetlepels vloeibare jus
1 glas rode wijn
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 kruidnagel
3 eetlepels paneermeel
50 gram boter
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in schijven. Kook de aardappelen en maak ze fijn. Kook de melk en roer deze door de aardappels. Bak de uien licht aan in de boter en voeg het vlees en de kruiden eraan toe. Blus dit af met de rode wijn en voeg de vleesjus toe. Laat het geheel zachtjes gaarstoven in ± 15 minuten. Is de jus te dik, dan wat water toevoegen. Een vuurvaste schotel insmeren met wat boter en op de bodem een laagje aardappelpuree scheppen. Verdeel hierover de helft van de zuurkool daaroverheen een laag van de gestoofde varkensvlees en de helft van de appelschijven. Dek het af met aardappelpuree. Op dezelfde wijze nieuwe lagen scheppen tot de schaal driekwart gevuld is . Het geheel bestrooien met paneermeel en de klontjes boter hierover verdelen. De schotel in een voorverwarmde oven in ± 40 minuten laten kleuren.