Jachtschotel met gehakt en paddenstoelen

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken
2 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakprodukt
70 gram tomatenpuree
500 gram rundergehakt
1 winterwortel in halve plakjes
2 uien, gesnipperd
250 gram kastanjechampignons schoongemaakt en in plakjes
1 mespuntje kaneelpoeder
2 laurierblaadjes
100 ml warme melk
1 klontje boter
1 mespuntje nootmuskaat
2 appels met rode schil, gewassen
2 eetlepels honing

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout gaar. Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree ± 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit met de winterwortel en ui rul. Schep de kastanjechampignons erdoor en bak ze ± 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kaneel en de laurierblaadjes toe. Giet de aardappels af en maak er met de melk, boter, wat nootmuskaat, zout en versgemalen peper een luchtige puree van. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk glad. Snijd de hele appels in dunne plakken van ± 3 mm. Verwijder de pitjes maar laat het klokhuis zitten. Verdeel de appelplakken dakpansgewijs over de aardappelpuree. Besprenkel met de honing. Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Variatie:
Schep eens 100 gram zilveruitjes en 1 eetlepel mosterd door de jachtschotel