Kalkoenbiefstuk met zoetzure saus

4 personen

Benodigdheden:

4 kalkoenbiefstukjes ± 150 gram
1 mespuntje zout
1 mespuntje cayennepeper
3 bosuitjes
50 gram rozijnen
2 eetlepels balsamico azijn
½ theelepel karwijzaad
1 eetlepel allesbinder

Zo maak je het klaar:

Kalkoen met zout en cayennepeper bestrooien. In pan boter verhitten, kalkoen in ± 8 minuten bruin bakken, halverwege keren. Uit de pan bord scheppen en onder aluminiumfolie warm houden. Intussen bosuitjes elk in vier stukken snijden. Bosui in achtergebleven vet bakken en ± 2 minuten bakken.

Rozijnen, azijn, karwijzaad en 1 deciliter water bij uitjes in pan doen. Vloeistof aan de kook brengen en allesbinder er door roeren tot de saus licht gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kalkoen op vier borden leggen. Saus erover verdelen. Serveren met gebakken aardappels en courgettes.