Kalfskoteletten met gebakken groente

4 personen

Benodigdheden:

4 kalfskoteletten van ± 125 gram
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
400 gram wortelen
500 gram kleine aardappelen
2 eetlepels olie
1 kopje vleesbouillon
1 potje zilveruitjes
½ bekertje slagroom
1 bosje peterselie

Zo maak je het klaar:

Kalfskoteletten licht plat slaan en met peper en zout inwrijven. Aardappeltjes en worteltjes schoonmaken, wassen, laten uitlekken en in plakjes snijden. Olie in een pan op groot vuur heet maken en daarin koteletten aan beide kanten telkens 3 minuten bakken. De klaargemaakte groente en de vleesbouillon daarover verdelen. Aan de kook brengen, deksel op de pan en op de kleinste 15 minuten laten smoren. Vervolgens zilveruitjes en room toevoegen en op dezelfde pit nog even laten trekken. Op smaak maken met peper en zout, in voorverwarmde dekschaal verdelen en met fijngehakte peterselie bestrooien.