Kalfsrib-eye met gekarameliseerd sjalotjes
2 personen
Benodigdheden:
2 |
dikke kalfsrib-eye |
30 |
gram boter |
6 |
sjalotjes gehalveerd |
½ |
eetlepel bruine suiker |
2 |
deciliter vleesfondue |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
1 |
deciliter droge witte wijn |
½ |
theelepel Italiaanse kruiden |
1 |
eetlepel grove mosterd |
Zo maak je het klaar:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit 15 gram boter en bak het vlees op matig hoog vuur in 12 minuten bruin, van binnen net niet gaar en keer regelmatig.
Verhit 15 gram boter en fruit de sjalotjes n 5 minuten beetgaar.
Strooi er suiker over, voeg ½ dl fond toe en smoor de sjalotjes zachtjes gaar. Leg het vlees op 2 warme borden. Strooi er zout en peper over en hou het warm.
Roer de wijn, de rest van de fond, de kruiden en mosterd door het bakvet.
Laat de jus inkoken tot deze licht gebonden is. Verdeel de jus over het vlees en schep de sjalotjes op.
|