Kalkoen in het pannetje

4 personen

Benodigdheden:

400 gram kalkoenfilet
100 gram katenspek
1 ui
3 eetlepels zonnebloemolie
450 gram voorgekookte krieltjes
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zilveruitjes
1 dl witte wijn
2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Snijd de kalkoen filet in blokjes. Verdeel het katenspek in reepjes en snipper de ui.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kalkoen 7 minuten. Voeg het katenspek de gesnipperde ui en de krieltjes toe en bak nog 7 minuten.

Schep regelmatig om. Voeg peper, zout, geperste teentjes knoflook, zilveruitjes en witte wijn toe en laat het zachtjes 5 minuten sudderen. Serveer het gerecht bestrooid met peterselie. Lekker me een frisse groene salade.