Kalkoenspies met maïs salade

4 personen

Benodigdheden:

2 uien
1 groene paprika
400 gram kalkoenfilet
1 zakje Vlaamse frites
300 gram maïskorrels in blik
5 eetlepels cocktailsaus
1 blikje Mexico melange
2 eetlepels zonnebloemolie
4 spiesen

Zo maak je het klaar:

Grill of grilpan voorverwarmen op de hoogste stand. Frituurvet verhitten tot 180°C. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in grove stukken snijden. Filet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Spiesen maken van blokjes filet en stukjes paprika. Spiesen in ± 10 minuten grillen. Intussen frites bakken in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing. Blikjes groenten laten uitlekken. In koekenpan olie verhitten en ui ± 2 minuten fruiten. Groenten toevoegen en ± 2 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesen serveren met frites, lauwwarme maïs salade en cocktailsaus.