Karbonaadje met gepofte aardappel

1 persoon

Benodigdheden:

225 gram bladspinazie
3 eetlepels boter
1 eetlepel scherpe mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels zure room
1 karbonade
2 grote aardappelen

Zo maak je het klaar:

In een pan de bevroren spinazie met 1 eetlepel boter in ± 15 minuten, onder af en toe roeren verwarmen. In een kom de helft van de mosterd mengen met de honing, zout en peper. In een andere kom de saus roeren van zure room en de rest van de mosterd, zout en peper. Karbonade met mosterd-honingmengsel insmeren.

In de koekenpan de boter verhitten en karbonade in ± 10 minuten op matig vuur bruin en gaar bakken, Aardappels schoonboenen en met vork rondom inprikken. In de magnetron aardappels in ± 7 minuten op vol vermogen (700 watt) gaar poffen, halverwege omdraaien, aardappels op bord leggen en in de lengte opensnijden en vullen met mosterdroomsaus. Spinazie en karbonade naast aardappels serveren.