Karbonades met knoflookroomsaus

4 personen
 
Benodigdheden: 

4 ribkarbonades
3 eetlepels boter of margarine
500 gram panklare sperziebonen
700 gram aardappelschijfjes
5 zongedroogde tomaten in olie (potje 180 gram saggi ortgaggi)
1 potje biologische roomkaas met knoflook (AH)
125 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar:
 
Karbonades bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Karbonades in ± 8 minuten gaar en bruin bakken. Sperziebonen in ± 8 minuten beetgaar koken. Aardappels in ± 7 minuten gaar koken. Tomaten in reepjes snijden. Karbonades uit pan nemen en warm houden. Roomkaas en crème fraîche door bakvet tot gladde saus roeren. Tomaten door sperziebonen scheppen. Karbonades serveren met saus, sperziebonen en aardappels.