Kalfsvleesschotel met tuinbonen en uitjes

4 personen

Benodigdheden:

500 gram kalfslappen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
75 gram boter
1 ui
1 teentje knoflook
100 ml water
1 zakje jus poeder
1 courgette
½ komkommer
3 tomaten
8 Amsterdamse uien
200 gram tuinbonen

Zo maak je het klaar:

Snij de kalfslappen in blokjes van ± 3 cm. Bestrooi het vlees met zout en peper

Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflook en hak deze in kleine stukjes. Maak de komkommer en courgette schoon, snij deze beide in blokjes. Pel de tomaten en snij deze in 4 stukken.

Verhit de boter en bak het vlees bruin. Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten mee. Voeg al roerend het water en de juspoeder toe. Schep de courgette, komkommer, tomaten en de Amsterdamse uien erdoor. Breng het op smaak met zout en peper en laat dit met de deksel op de pan in ± 35 minuten gaar worden. Doe in de laatste 10 minuten de tuinbonen erbij.